IGOR SJERPS OPENT HARD BITTEN SKATESHOP IN ALMERE

Vanaf aanstaande zaterdag heeft Flevoland haar eerste skateshop. Local skateboarder Igor Sjerps heeft deze winkel samen met twee compagnons binnen drie maanden gerealiseerd. Wij brachten een bezoekje aan de gloednieuwe en reusachtige winkel terwijl de laatste items in de winkel worden gehangen. Maak kennis met Hard Bitten and The Others!

Hey Igor, kun jij ons het vertaal vertellen achter Hard Bitten and The Others?
Almere is een nieuwe stad en is gebouwd op grote ketens, er is eigenlijk nooit een kans geweest voor kleine ondernemers en boetiekjes om zich hier te vestigen. We zijn met de vastgoed eigenaar (Coreo Nederland) gaan zitten, en we hebben een concept bedacht hoe we de dingen die we missen toch naar Almere kunnen brengen, waaronder de skateshop (Hard Bitten) dus.

Als we het goed begrijpen is ‘Hard Bitten’ de skateshop, wie zijn de rest?
De winkel is een shop-in-shop concept. Het zijn twee bedrijven, ‘’Hard Bitten’’, de skateshop, waar je alle skatemerken kunt vinden en ‘’The Others’’. Bij The Others vind je dus allerlei vette merken die hun eigen gedeelte huren in de winkel, wij doen de verkoop, de styling en alles wat daarbij hoort. Dit zijn merken zoals bijvoorbeeld WeSC of Brixton, maar ook kleine lokale merken die eerder geen kans hadden in Almere door de grote ketens.

Jullie hebben gebruik gemaakt van een Crowdfunding project, hoe is dit gegaan?
Het is tegenwoordig heel moeilijk om aan geld te komen via een bank. We waren alle drie net klaar met studeren en hadden vrijwel geen eigen vermogen. Dus bij een bank hoef je het niet te proberen in deze tijd van de crisis. Crowdfunding is heel erg tof omdat het veel voordelen heeft. Je hebt heel veel kleine investeerders, die eigenlijk tegelijkertijd vertegenwoordigers zijn omdat zij ook graag willen dat het project slaagt.

Dus je kon een bepaald bedrag investeren in jullie project, en hoe krijg je dat terug?
Het minimale bedrag was €25. Dit krijg je binnen vier jaar terug met vijf procent rente per jaar. Dus het dat voordeliger dan dat je je geld op de bank laat staan. Het  is een win-win situatie. Mislukt het project, dan ben je je geld kwijt, er zitten dus wel risico’s aan. Ons doel was €20.000 in twee maanden en we hebben uiteindelijk ruim €23.000 binnengehaald.

Hard-Bitten-EmericaHard Bitten richt zich vooral op core merken // Foto: Mathijs Tromp

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

06apr14:0023:00Belgie VS Nederland 2024

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL