LAKAI VINCENT ALVAREZ REVIEW

Voor onze eerste review zijn we uitgenodigd door Lakai om hun nieuwste skateschoen te testen, de Lakai Vincent Alvarez. Een hele middag was het Ladybird Skatepark gereserveerd zodat wij samen met rijders van de Nederlandse Lakai verkooppunten de schoen even goed onder handen konden nemen.

Over de Lakai Vincent Alvarez:
Voor Vincent Alvarez is dit het eerste pro model bij Lakai. Zoals je ziet heeft de schoen geen naden aan de voorkant van de neus. De schoen zou daardoor langer mee horen te gaan. De veterrand is dubbel gestikt voor nog meer duurzaamheid. Om meer ventilatie in de schoen te creëren zit er aan de zijkant van de schoen een extra ventilerende stof. Verder is er gebruik gemaakt van de populaire Griffin zool van Lakai. Alleen is er bij de Alvarez een uniek en speciaal ontwikkeld tape gebruikt waardoor de schoen nog lichter is. De Lakai Vincent Alvarez is gemaakt voor skateboarders die een duurzame en comfortabele schoen willen, maar die het oog ook iets willen bieden.

vincent_02

Eerste indruk:
Wanneer de schoen uit de doos wordt gehaald zien we een stevige schoen zonder te veel poespas. Eigenlijk precies wat er wordt verwacht van een skateschoen. Onze testers ervoeren dat de schoen vanaf het begin al lekker zit. De zool is wat stijf maar deze wordt al snel soepeler. Wanneer je op je board gaat staan heb je eigenlijk direct een schoen waarop je volop tekeer kan gaan.

Comfort en footsupport:
Zoals hiervoor al genoemd hoeft de schoen niet echt ingeskate/gelopen te worden. De schoen zit gelijk al helemaal goed. Doordat er weinig gebruik is gemaakt van naden heb je geen last van irritatie door randjes in de schoen. Deze biedt een goed voetbed en loopt volgens onze testgroep heerlijk. Doordat de zool wat dikker is geeft deze een goede support aan je voet. Heb je snel last van een heelbruise of pijn door impact? Dan is de Vincent Alvarez een goede keuze!

vincent_12

Boardfeel:
Met een dikkere zool lever je meestal wat gevoel aan de onderkant van je voeten in, dat is niet anders bij deze schoen. Toch liepen de meningen bij onze testers hierin wat uiteen. Waar de ene de boardfeel perfect vond, had de ander toch liever een iéts dunnere zool. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Duurzaamheid:
Niet geheel onbelangrijk voor de meeste is de duurzaamheid van de schoen. Alhoewel wij de schoen natuurlijk geen maand lang hebben getest, denken onze proefkonijnen dat de schoen een bovengemiddelde levensduur zal hebben. Aan de zijkanten zitten geen naden en de schoen is aan de voorkant gemaakt van dik suède. De zool lijkt niet af te brokkelen en doordat deze vrij dik is zul je hier ook niet zomaar doorheen gaan. Conclusie: alles bij elkaar een stevige schoen!

Lakai is o.a. verkrijgbaar bij:
Bonk, Breda
24/7 Store, Nijmegen
Shifty Skateshop, Enschede
Skatestore, Amsterdam, Rotterdam, Scheveningen
Sevenply, Rotterdam
Sparky, Zwolle

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

27jul14:0020:00Monster Tour – ROTTERDAM

11aug13:0020:00Red Bull Curb KingsSlappy Contest

08sepAll DayVans Shop Riot NL