FOTO’S: BASTIAAN VAN ZADELHOFF DE ENIGE ECHTE BUDGETBEUKER

Bastiaan ‘Bats’ van Zadelhoff gaat de laatste tijd ook wel schuil onder de naam ‘Budgetbeuker’. Hij woont in Haarlem, maar wij kennen hem vooral uit de tijd dat hij in Arnhem woonde. Tegenwoordig woont hij weer in zijn geboorteplaats waar hij werk heeft gevonden in de zorg. Wij vroegen ons af hoe het met hem gaat en vonden het tijd voor een Check Out.

Naam op paspoort: Bastiaan John van Zadelhoff
Geboorteplaats: Haarlem
Woonplaats: Haarlem
Geboortedatum: 30 juni, 1989
Sponsors: Palace, Vans (shop flow), Independent Outlet

We vernamen dat je laatst in Londen was. Hoe was het daar? We hoorden dat je op een gegeven moment iedereen kwijt was..
Jaman, het was vet! Ik ging met Peter Kolks en Ric van Rest van POP Trading Company naar Palace. In Londen hadden ze de release van hun nieuwe Palace X Reebok project, daar was een party met free booze. Ik ging mee om te rollen met alle boys daar. Peter en Ric heb ik echt maar heel even gezien het hele weekend. Ik ben ze kwijtgeraakt toen we gingen partyen. De boys waar ik bleef slapen gingen naar huis en Peter en Ric was ik vergeten dag te zeggen. Uiteindelijk viel het wel mee. Het was cool! POP en al die boys hebben goed voor me gezorgd daar.

Je staat ook bekend als de grote Budgetbeuker. Kun je daar wat meer over vertellen?
Dat ben ik gewoon, haha! Naast mijn nickname is het ook een blog met mandatory info voor skaters. Ik drop daar gewoon shit waar skaters iets aan hebben. Niet zo iets als dit interview bijvoorbeeld, haha! Gewoon vette dingen. Trouwens, ik ben bezig met een nieuwe site. Dat gaan jullie binnenkort zien!

Maar vanwaar de naam Budgetbeuker?
Hoe is dat gegaan.. Ik was in Berlijn en m’n geld was bijna op. Daar gaf Harmen me die bijnaam. En toen werd het helemaal kut.. Ik had toen bijna geen werk en werd het gewoon skeer leven.. Destijds ben ik mijn blog begonnen met Bonus aanbiedingen van de AH te posten en zo.

Je verteld ons dat jij jezelf de meest overrated skateboarder in Nederland vond toen we je vroegen voor deze ‘Check Out’. Wie is de meest underrated skateboarder volgens de Budgetbeuker redactie?
Haha! Ik denk Tycho Henskes. Daar moeten jullie echt iets gaan mee doen man! Veel van mijn matties zijn underrated.

Wat gaat volgens jou dé hype worden van 2014?
Mijn nieuwe site man! In de gaten houden die shit!

Bekijk hier de Budgetbeuker website

Bastiaan-van-Zadelhoff-Portrait-1

Flatspot Magazine