FOTO’S: WE PRATEN MET RICK HOLTVLÜWER OVER DE SHOP RIOT

Rick komt uit Bruchterveld, een dorpje in de buurt van Zwolle. Onlangs mocht hij naar Engeland om daar de Vans Shop Riot te rijden met het Sparky team. Bij wedstrijden gooit hij switch bigspin heels alsof het niks is. De verwachting bij de redactie ligt dan ook hoog over de aankomende video van Sparky.

Naam op paspoort: Rick Holtvlüwer
Geboorteplaats: Hardenberg
Woonplaats: Bruchterveld (gemeente Hardenberg)
Geboortedatum: 5 juni 1993
Sponsors: Sparky Zwolle

Hé Rick, hoe is het?
Ja, het gaat goed!

Je was laatst met Sparky in Engeland voor de Vans Shop Riot. Hoe was dat?
Ja, dat was echt keihard! Weekendje hard zuipen en skaten.. vooral hard geskate! Het park vond ik een beetje matig. Ondanks dat hebben we ons toch kostelijk vermaakt daar. M’n pa was er, m’n broer was er, Peet (Jasper Schuurman) was er.. Er waren gewoon mensen voor ons die kant op gekomen! We hebben gewoon een goeie tijd gehad met die andere mensen. Echt keihard!

Hoe ver hebben jullie het geschopt?
Kwartfinale.. De eerste ronde moesten we tegen Israël. Dat was niet zo’n heel groot probleem. Daarna moesten we tegen Italië en die lui waren echt te sick. Ik had ook iets minder gepresteerd in de tweede ronde. We waren toen niet door.

Had je een beetje te veel gedronken de vorige avond?
Nee, de eerste avond ben ik niet met de afterparty mee geweest zodat ik goed te pas zou zijn bij de wedstrijd. Het probleem was dat je één minuut kreeg om in te skaten voordat de tijd inging. Dat had ik niet helemaal door. Ik ging er gelijk voor en toen kreeg ik dus te horen dat we nog moesten beginnen. Ik begon toen al moe te worden. Fucked op!

Tijdens wedstrijden schreeuwt iedereen altijd ZWOLLUH! Met de Vans Shop Riot kwamen jullie met een touringcar. Hoe komt het dat de scene in Zwolle zo hecht is?
Ja, hoe komt dat? Zo verschrikkelijk groot is Zwolle niet. De mensen die skaten zijn over het algemeen allemaal ook relaxed. Ik denk dat je op die manier gewoon een hele chille scene krijgt die achter je gaan staan als dat nodig is.

Hoe ziet een gemiddelde week er voor je uit?
Werken, van half 8 tot 4 uur. Ik werk bij een bouwkunstenaar. Van meubels tot schilderijen, hij ontwerpt het allemaal. En ik help hem met het tot stand komen van de werken. In de winterperiodes zit vooral thuis ’s avonds, bij het vrouwtje. En ja, als het weer een beetje zomer is, dan ga ik meestal nog even skaten in het park bij Hardenberg. Ja, in het weekend vooral veel skaten.. Als er geen wedstrijden zijn in de buurt gaan we gewoon streeten of ergens naar een indoor. Zondag is altijd m’n uitbrakdag. Maandag begint het weer van voor af aan, haha.

We hoorden dat je de bijnaam Balzakboi ergens hebt gekregen. Hoe kom je aan die naam?
Ik was een jaar of 14 toen. Ergens was ik aan het skateboarden ’s avonds, in Hardenberg. En ik moest al bijna naar huis. Ik had nog een tijd dat ik thuis moest zijn en wou nog gauw even een switch flip van een klein trappetje afmaken. Enneh.. die trapte ik dus voorover in plaats van dat ik ‘em flipte. Toen kreeg ik hem tussen m’n benen. Iemand die er bij was vertelde me dat ik toch maar even moest kijken of alles oké was. Dat was het dus niet! Dus ben ik naar het ziekenhuis gegaan om m’n zaakje weer aan elkaar te laten hechten.

rick-holtvluwer-portretRick Holtvlüwer / Foto: Rimmert Schoorlemmer

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL