Results Nederland/Belgie op World Cup Skateboarding in Rio

Het afgelopen weekend trokken de beste wedstrijdskaters ter wereld naar Rio voor de eerste offiele World Cup Skateboarding in Rio. Dit jaar maakt de skateboardwereld zich klaar voor de Olympische spelen in Tokyo. Nieuw aan de nieuwe versie van Street League zijn de open kwalificaties. Per land kunnen er twee skaters mee doen aan de pre-qualifiers voor Street League. Dit jaar zullen er bij verschillende westrijden verspreid over de wereld punten kunnen worden verzameld voor de Olympische kwalificaties. De 30 rijders met de meeste punten zullen zich kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Resultaten Nederland/België:
Nederland werd door 4 man sterk vertegenwoordigd. Bij de mannen kwam Sewa Kroetkov met een 21e plaats in de kwart finales het verst. Nassim Guammaz had zijn dag niet en  eindigde als 30e in de open kwalificaties. De Belg Simon Deprez eindigde als 28e in de kwartfinales. De dames deden het in verhouding een stuk beter en wisten het beiden tot de finales te schoppen. Keet Oldenbeuving eindigde als 11e en Candy Jacobs op de 15e plek. Helaas brak Lorre Bruggeman haar been waardoor ze niet meer kon skaten tijdens de finales.

Uitslag SLS Super Crown MEN Rio 2018:
1. Nyjah Huston, USA 37.6
2. Kelvin Hoefler BRA 37.0
3. Felipe Gustavo BRA 35.5
4. Aurelien Giraud FRA 35.3
5. Marc Suciu USA 33.1
6. Ivan Monteiro BRA 27.7
7. Chris Joslin USA 25.7
8. Yuto Horigome JPN 22.1

Uitslag SLS Super Crown WOMEN Rio 2018:
1. Aori Nishimura JPN 32.6
2. Leticia Bufoni BRA 32.5
3. Lacey Baker USA 28.5
4. Mariah Duran USA 26.9
5. Virginia Fores Aguas BRA 23.4
6. Pamela Rosa BRA 23.4
7. Karen Feitosa de Barros BRA 15.1
8. Alexis Sablone USA 7.3

Chcck de volledige uitslag op de worldskate.org website. 

Flatspot Magazine
X