Foto’s: De Rotterdamse Skatescene Geëxposeerd Tijdens Creating Lines

Ongetwijfeld heb je het een en ander voorbij zien komen over Creating Lines 2018. Een evenement dat zich toespitst op de geschiedenis van de Rotterdamse skateboardscene. Een groot onderdeel van Creating Lines is de expositie die dit weekend te zien is bij COOP010 in Rotterdam. Het is bijna niet voor te stellen hoe zo’n grote collectie ze hebben verzameld over alléén de Rotterdamse skateboard geschiedenis. Denk aan oude magazines, video’s, krantenartikelen, skateboard collecties, video’s en zelfs de camera’s waarmee deze gefilmd zijn. Check de foto’s voor een kleine impressie van de expo. 

De Creating Lines expositie is te bekijken tot en met zondag 23 September in COOP010 Rotterdam.

Waar zullen we eens beginnen..

Decks! Als we aan Rotterdamse skateboards denken, dan denken we gelijk aan Colorblind. Maar ook de boards van LEFT, Dufarge en Meltdown Skates zijn niet vergeten.

De expo gaat tot ver terug in de tijd. Nog voor wij zelf geboren waren schreef de Rotterdamse skate scene al geschiedenis. RSI was mega acief met onder andere skateboard sessies in de Energiehal.

Ook de ”media” was er al vroeg bij, 100% ongecensureerd. Klik op de foto voor grote weergave.

De Fretclick en de Fluff kwamen een aantal decenia later.

Classic skate trophies.

LEFT (skateshop/distributie) heeft jarenlang veel betekent voor de Rotterdamse en Nederlandse skateboard scene. zo’n 8 jaar geleden werd Left overgenomen en sloot niet veel later haar deuren.

Bombaklats mag natuurlijk niet ontbreken. De Rotterdamse skatecrew met onder andere Tim Zom, Nassim Guammaz, Robbin de Wit en meer is bekend in Rotterdam tot ver daarbuiten. Jan-Maarten Sneep en Sami el Hassani hebben de laatste 10 jaar onvoorstelbaar veel footage verzameld en uitgebracht in twee video’s. Een aantal tricks daarvan is gefilmd met deze gouden Sony VX1000

Ook Boombap van Marc Bolhuis hoort daar zeker bij. Jarenlang heeft hij gefilmd voor ”Boombap” video die in 2017 uit kwam. Dikke footage van onder andere Wouter Jong, Jan-Maarten Sneep, Wouter Molenaar, Yannick Witvoet, Rachid Addou, Dirk Middelkoop en meer.

Sommige decks gooi je nooit weg, zoals deze van Wouter de Jong, waarmee hij de ender voor zijn Boombap part filmde.

Jaren daarvoor was Marco Grandia al actief met de legendarische LEFT video’s. Nu houdt hij zich vooral bezig met commercials met bijvoorbeeld David Beckham, Kobe Bryant en Lionel Messi.

De Flyer van de LEFT video ”In de rats en geen geld”

Maar natuurlijk ook héél veel oude skate foto’s…

…Art zoals deze van Focused

…En heel veel meer.

Zoals deze motorisch aangedreven skateboard.

Tim Zom, foto by Louisa Menke.

De expositie is nog open tot en met zondag 23 September. Entree is gratis.

Web:
www.creatinglines.nu

Flatspot Magazine
X