Video: Een kijkje bij het nieuwe Indoor Skatepark in Den Haag

Eerder hebben we al laten weten dat er in Den Haag hard gewerkt wordt aan een nieuw indoor skatepark, en niet zomaar een, maar het officiële trainingspark voor de Nederlandse selectie. Wie dacht dat parken als Pier 15 in Breda en Noord in Amsterdam moeilijk overtroffen konden worden had het helemaal mis. Het nieuwe park in Den Haag overtreft alles. Het park is geheel gebouwd uit beton en beschikt over verstelbare ledges, rails en zelfs stairs. Wij namen afgelopen week een kijkje om te zien wat de tussenstand is.

Bouwproces:
Bij de bouw van het skatepark wordt gebruik gemaakt van de beste park bouwers van Nederland. De hoofdaannemer voor dit project is SkateOn. SkateOn is vooral gespecialiseerd in het betonnen gedeelte van het skatepark, de vorm en de shape van het skatepark. De rails, ledges en stairs, hydrolische features en styling zijn gedaan door Nine Yards Skateparks.

Wanneer gaat het park open:
Hoewel het park binnenkort al skate-klaar zou zijn, is er nog veel onduidelijk over wat er precies gaat gebeuren met het park. Er kan nog niets gezegd worden over welke partij het park zal beheren, de reguliere openigstijden en de datum van de officiële opening.  Hou onze website in de gaten voor meer updates rond deze ontwikkelingen.

Opdrachtgevers:
Gemeente Den Haag
SFN

Hoofdaannemer:
SkateON

Onderaannemer:
Nine Yards

Park design van bovenaf

Aanzicht vanaf het transition gedeelte.

Overview vanaf de andere kant.

Flatspot Magazine - Skateboarden in Nederland
X