Skateboarden officieel erkend door NOC*NSF

“We zullen nog een beetje aan elkaar moeten wennen” (aldus André Bolhuis). Skateboard Federatie Nederland (SFN) is lid van NOC*NSF. Tijdens de algemene ledenvergadering op 20 november 2017 is met algemene stemmen ingestemd met de toetreding van de Skateboard Federatie Nederland tot NOC*NSF. Andre Bolhuis had kort daarvoor het advies van het NOC*NSF bestuur aan de vergadering meegedeeld:  “Gelet op alle in het vergaderdocument genoemde overwegingen stelt het bestuur van NOC*NSF voor om positief te besluiten op het verzoek van de Skateboard Federatie Nederland en hen voor een periode van twee jaar de status van aspirant lid te verstrekken.”

Wat nu?
Wat deze erkenning precies zal betekenen is op het moment nog niet helemaal helder. In ieder geval kan de SFN de komende twee jaar rekenen op steun van het NOC*NSF. Op het moment wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een indoor TF in Den Haag waar de selectie intensief begeleid zal worden tijdens hun loopbaan naar de spelen in Tokyo in 2020.

“De Skateboard Federatie Nederland is geweldig trots op deze mijlpaal!”, aldus Bram Waterman – voorzitter van de SFN. “Namens de federatie wil ik iedereen die zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt voor de federatie enorm bedanken, zonder hen zou het nooit gelukt zijn!”

Bondscoach Sjoerd Vlemmings; ‘’Dit lidmaatschap is voor ons een enorme stap in de goede richting naar medaillekansen. Hierdoor kunnen we ook daadwerkelijk beginnen met de realisatie van het Nationaal Training Centrum in Den Haag. Ik verheug mij er enorm op om binnenkort te gaan starten met onze eerste serieuze training’’.

 

Bram Waterman (SFN) overhandigt het eerste skateboard aan André Bolhuis (Voorzitter NOC*NSF) Foto: Tjeerd Derkink

Rob Maatman tijdens de demo in sportcentrum Papendal gisteravond. Foto: Tjeerd Derkink

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL