Shoe Weartest: Nike SB Eric Koston 3 Hyperfeel XT

[sm-youtube-subscribe]

Vanaf vandaag kun je maandelijks kijken naar een nieuwe ”shoe weartest”. In deze weartests kiezen wij interessante schoenen uit en testen ze grondig. Deze schoenen krijgen wij níet aangeleverd door de merken, maar kopen wij zelf om de schoen een eerlijke beoordeling te kunnen geven. We beginnen met de ”Nike SB Eric Koston 3 Hyperfeel XT”.

Nike SB Eric Koston 3 Hyperfeel XT:
Zoals de naam en de foto’s je vast al doen vermoeden is dit een zeer technische schoen. Naast de toe cap en de speciale ”sok” die aan de schoen vast zit is er ook op zool en de materialen niet bezuinigd. Onze eerste indruk van deze schoen was veelbelovend. De schoen voelt stevig aan, en met name de sok in de schoen maakt ons erg benieuwd naar de prestaties van deze schoen.

Eerste indruk:
In eerste instantie is het even wennen. Met name aan de ”sok” moet je echt even wennen, het aantrekken van de schoen verdient van wat aandacht. Hoewel Douwe normaal maat US9 heeft, had een US9,5 ook prima gekund, de schoen is wat aan de krappe kant… Máár wanneer je de schoen een poosje aan hebt zit deze heerlijk. Vanaf het begin kun je er goed op skaten en de schoen geeft een heel goed boardgevoel.

Slijtvast:
Dit is een schoen die lang mee gaat. De materialen die gebruikt zijn bij deze schoen zijn zeer slijtvast. Behalve dat er een plastic toecap op de schoen zit is ook de rest van de schoen bedekt met een soort plastic achtige coating wat er voor zorgt dat de schoen aan de zijkanten niet snel door slijt.

Impact:
Deze schoen is niet gemaakt om grote klappen op te vangen. Hoewel er een goede insole in de schoen lijkt te zitten voel je de klappen goed aankomen.

Boardfeel:
Vanaf het eerste moment voel je je board heel goed aan met deze schoen. Daarnaast zorgt de zool voor veel grip

De ”sok”:
Het ziet er in eerste instantie misschien apart uit, maar de ”sok” bevalt erg goed. Het zorg ervoor dat je schoen als het ware helemaal om je voet vast zit. Het aan en uittrekken is wel even wennen.

[review]

De schoen is onder andere verkrijgbaar bij SkateDeluxe

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

06apr14:0023:00Belgie VS Nederland 2024

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL