Maak kennis met de Vans Park Series!

Dit weekend staat de eerste stop van de Vans Park Series op het programma. Met deze contest hoopt Vans een podium te bieden aan de nieuwe generatie ”Park” skaters die onze planeet rijk is. Dit weekend start de tour in Australië met de contest voor Oceanië. Later dit jaar trekt de tour verder naar de andere continenten. Wij vroegen Vans EMEA brand manager Alexis Jauzion naar het idee achter de contest en wat er er van kunnen verwachten!

Dit weekend land de Vans Park Series in in Australië, wat kunnen we verwachten?
Als het weer het toe laat, waarvan ik bijna zeker ben, dan kun je de beste Park georiënteerde atleten uit de tour voorbij zien komen. Daarnaast zie je diverse serieuze skateboarders uit verschillende delen ter wereld voorbij komen!

alex_sorgente_finals_pro_vans_bowl_series_malmo_ortiz_01Vans Park Series ’16 winnaar Alex Sorgente in Malmo

Kun je het idee achter de Vans Park Series vertellen? Wat is de filosofie achter de wedstrijd?
Het originele idee achter de Vans Park Series was het gevoel van de Marseille Bowlrider contesten uit de begin jaren 2000 terug te brengen in het skateboarden. Ten eerste omdat we zelf met een erg goed gevoel naar deze contesten terug kijken, daarnaast hebben deze events vorm gegeven aan de wedstrijden van nu. Maar dat niet alleen… We vonden het nodig een platorm te bieden aan de nieuwe generatie ‘’Park Skaters’’, welke niet perse ingedeeld kunnen worden bij ‘’Street’’ of ‘’Vert’’. Voor deze skaters, die eigenlijk de trend van de skaters van tegenwoordig laten zien wilden we een ‘’pad naar pro’’ creëren. Een goede mix tussen street en transition skaten. Dit defineren we als de ‘’Park’’ discipline.

De Olympische spelen worden verdeeld tussen ‘’Park’’ en ‘’Street’’. Kunnen we dit zien als de ‘’park’’ discipline die we kunnen verwachten bij de Olympische spelen?
Op dit moment wel ja. ‘’Park Terrain’’ is erkend als het format voor de Olympische Spelen.

Kunnen we de Vans Park Series zien als de ‘’Park’’ versie van Street League?
Dat kan.., maar het idee en het proces is heel anders dan die van Street League. Ons doel met de Park Series was het neerzetten van een event waar de ‘’Park skaters’’ van tegenwoordig iets aan hebben, zoals ik eerder al zei. Dit omdat dát is wat we in de afgelopen 50 jaar met Vans al hebben gedaan. De vraag over de Olympische spelen is iets heel anders voor ons. Dat is een wedstrijd dat 1x per 4 jaar plaats vind. Andere skateboard events houden skateboarden levendig en legit voor de core skateboarders. De nummer 1 focus van Vans ligt bij de essentie van het skateboarden. Ons doel/goal is niet om te lobbyen voor skateboarden om meer een atletische of erkende sport te worden. Als een gepassioneerde skateboarder voor bijna 30 jaar hou ik van het feit dat skateboarden meer een cultuur is dan een sport. Dat is voor mij de reden geweest om ooit te beginnen met skateboarden.

MALOMO_LIFESTYLE_2_32Skateboarden en goodtimes, dat is waar het om draait bij de Vans Park Series!

Dit is het derde jaar van de Vans Park Series… Wat is er veranderd door de Jaren heen?
Dit het tweede jaar dat we dit doen als een wereldwijde contest, daarvoor hebben we sinds 2013 de ‘’Van Doren Invitational’’ bowl series in Huntington beach gehad. De veranderingen die we hebben doorgevoerd is dat we 1 stop extra houden, en we organiseren continentale kampioenschappen per regio. Daarnaast zijn deze wedstrijden de kans voor dedicated Park skaters die zich graag willen kwalificeren voor een plek in Park Series Tour.

Doet Daan van der Linden ook mee aan de contest? Of andere Europese skaters?
Daan is net toegevoegd aan de Tour, hij vervangt Tony Trujillo omdat hij geblesseerd is op het moment. Andere Europeanen zijn Robin Bolian uit Frankrijk, Karl Berglind uit Zweden en Ivan Federico uit Italië. Daarbij komt ook nog eens dat winnaar van de Europese Continentale contest een wildcard wint voor de kwalificaties in Malmo. Ook geven we gedurende het jaar nog andere wildcards weg aan andere Europese skaters die het verdienen….

vps16-bra-finals-Tom-Schaar-helgeTom Schaar tijdens de VPS in Floripa, Brazilië

Bekijk hier LIVE naar de Vans Park Series! (Vanaf 01:00 CET 04-03-2017)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL