Foto’s & video: Red Bull Skate Arcade World Finals 2016

Vorige week zaten we samen met Douwe Macare en Red Bull in Porto Alegre, Brazilië voor de World Final van Red Bull Skate Arcade. Skaters uit alle deelnemende landen konden zich online kwalificeren voor de wedstrijd, per land ging de persoon met de hoogste score door naar de finale in Brazilië. Na een reis van ruim 30 uur kwamen we aan in het warme Porto Alegre. 

Porto Alegre:
Porto Alegre is een middelgrote stad in het zuiden van Brazilië. Je kunt het zien als de skateboard hoofdstad van het land. (Wij kregen een beetje het gevoel als of we in Barcelona waren.) Onder andere Luan Oliveira komt er vandaan en het IAPI Skatepark waar het event gehouden werd is een wereldwijd fenomeen. Aangezien de stad dicht bij de evenaar ligt is het er bijna het hele jaar door mooi weer, dus perfect om te skateboarden.

Red Bull Skate Arcade:
Na Skate Arcade finales Barcelona en Lissabon is het nu tijd voor een Braziliaanse editie. Voor de finale is een deel van het IAPI Skatepark omgetoverd tot een real life videogame. De spots zijn hier en daar iets aangepast zodat er geen thuisvoordeel is voor sommige deelnemers. De wedstrijd wordt gereden in jams waarin er telkens één rider door gaat naar de volgende ronde. Elke ronde wordt het park weer iets aangepast met nieuwe obstakels. De rijder die alle anderen weet te verslaan wint de contest.

Derde plek voor Douwe Macare:
Voor Douwe was Red Bull Skate Arcade niet meer helemaal nieuw.  Tijdens de Red Bull Skate Arcade finals 2012 in Barcelona wist hij de wedstrijd al eens op zijn naam te zetten. Helaas kwam Douwe dit jaar nét niet tot de finale, maar wist hij wel een mooie derde plaats te scoren. ”Jammer dat ik nét niet in de finale kwam, maar het maakte me eigenlijk niet zo heel uit. Het was al super cool om naar de finale in Brazilië te mogen. Ik heb veel dingen kunnen zien en nog wat mooie spots kunnen skaten, voor mij misschien nog wel beter dan het winnen van de wedstrijd.” aldus Douwe.

Uitslag Red Bull Skate Arcade finals:
1. JP Oliveira
2. Christian Estrada

red-bull-skate-arcade-world-final-2016-brazil-douwe-macare-treflip-mathijs-trompDouwe Macare – Treflip

red-bull-skate-arcade-world-final-2016-brazil-course-overview-mathijs-trompOverview van het Red Bull Skate Arcade park

red-bull-skate-arcade-world-final-2016-brazil-felipe-gustavo-mathijs-trompFelipe Gustavo in de jury

red-bull-skate-arcade-world-final-2016-brazil-christian-estrada-flyover-noseblunt-mathijs-trompChristian Estrada uit Spanje – Flyover noseblunt

red-bull-skate-arcade-world-final-2016-brazil-douwe-macare-backside-kickflip-mathijs-trompDouwe Macare – Backside Kickflip

red-bull-skate-arcade-world-final-brazil-argentijn-backside-smithJuan Menicucci – Flyover backside smith

red-bull-skate-arcade-world-final-2016-brazil-wings-girl-mathijs-trompBrazilie wint de prijs voor mooiste Red Bull wings girls.

red-bull-skate-arcade-world-final-2016-brazil-jp-oliveira-christian-estrada-mathijs-tromp1. JP Oliviera 2. Christan Estrada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL