VIDEO: WEEKENDJE MUNSTER MET TIM BIJSTERVELD, MITCHEL LINGER & ROBIAN FIFIELD

Net over de grens in Duitsland bevinden zich veel grote steden, denk aan Dusseldorf, Essen, Keulen, Munster, noem ze maar op. Aangezien er over het algemeen veel spots te vinden zijn in stedelijke gebieden bedachten wij een paar weekend trips naar een aantal van deze steden. In onze eerste trip bezochten we Dusseldorf, in stop twee bezoeken we Munster. Samen met Tim Bijsterveld, Mitchel Linger en Robian Fifield bezochten we vrijdag avond de Titus DIY Riot, de rest van de dagen bezochten we tussen de regen door nog een aantal andere spots.

Rijders:
Tim Bijsterveld
Robian Fifield
Mitchel Linger
Benjamin Botta
Julius Dittmann

Film/edit:
Tim Koster

Titus-DIY-Riot-2016-Overview

Titus DIY Riot:
We begonnen onze trip bij de Titus DIY Riot. Een dikke bowl contest op de parkeerplaats bij het hoofdkwartier van Titus, waar deze bowl sinds een paar jaar geleden te vinden is. Free beers, free bratwurst en cash for tricks in de bowl. Samen met Tim Bijsterveld, Robian Fifield en Mitchel Linger trokken wij het weekend naar Munster om te bekijken wat deze stad qua skaten te bieden heeft.

Titus-DIY-Riot-2016-Leni-Janssen-Tailgrab-bigspin

Ring of fire:
Als extraatje dit jaar was er de ”Ring of Fire”. Als verassing werd er na de wedstrijd een ring op de spine gezet en aangestoken. In eerste instantie zag het er een beetje instabiel uit, maar tot onze verbazing bleek het bijzonder goed te werken. Leni Janssen – Pop shovit tailgrab

Munster-Skateboarding-Bowl-Overview
Bergfiedel Bowl:
Qua skaten is de Bergfiedel Bowl veruit de bekendste spot in Munster. Een grote rauwe bowl met een flinke deepend, misschien ken je hem van de Volcom Bergfest, het jaarlijkse event bij deze bowl. Aangezien we met een aantal goede bowl skaters waren kon een sessie in de bowl natuurlijk niet ontbreken.

Munster-Skateboarding-Benjamin-Botta
Benjamin Botta
De Franse Benjamin ontmoette we in Berlijn tijdens de Bright Tradeshow. Aangezien hij deze week in Munster moest zijn haakte hij voor een dagje aan. Hard rijden, dikke tricks en een goede attitude, iemand die je er graag bij hebt!

Munster-Skateboarding-Benjamin-Botta-Smith-RevertBenjamin Botta – Smith Revert
Hoewel Ben normaal geen bowls skate, en dit ding doodeng vond, gooide hij er toch nog even een smith revert in de deepend uit.

Munster-Skateboarding-Tim-Bijsterveld-Handpalnt
Tim Bijsterveld – Andrecht
Tim doet waar hij goed in is, knoesten in de bowl. Dit keer met een Anderlecht.

Munster-Skateboarding-Benjamin-Botta-NosegrindBenjamin Botta – Nosegrind
”Gelukkig” zijn er een paar goede skateparken in Munster te vinden, want street spots zijn moeilijk te vinden. Ze zijn er wel, maar heel veel meer dan een paar flatcurbs komt het niet echt. Bij toeval kwamen we deze kleine rail tegen. Benjamin pakt hem aan met een nosegrind.

Munster-Skateboarding-Tim-Bijsterveld-Transfer

Skaters Palace:
Skaters Palace is het indoor skatepark van Munster. Geen hoogstaand park, maar het is er droog en er zijn aardig wat obstakels te vinden. Eigenlijk was het park gesloten het weekend dat wij er waren, maar omdat het regende kregen we mogelijkheid voor een goede miniramp sessie in het park. Tim Bijsterveld – Frontside air over de gap.

Munster-Skateboarding-Tim-Bijsterveld-Handplant
Doubles:
Dit keer geen bombdrop. Wel een crazy double met Mitchel Linger.

Munster-Skateboarding-Mitchel-Linger-Nosegrind
DIY
Sinds kort beschikt Munster over een kleine DIY. Een paar locals uit de stad hebben dit gebouwd op een oude fundering op het industriegebied in de stad. Het is klein, en sommige obstakels vallen uit elkaar. Ze zijn nog volop aan het bouwen, en aan de motivatie ontbreekt het niet… Mitchel Linger – Nosegrind

Munster-Skateboarding-Robian-Fifield-Frontside-FeebleRobian Fifield – Frontside Feeble
Het beste obstakel in het DIY park is deze quarterpipe. Net voor de regen wist Robian nog deze frontside feeble te maken.

Bekijk ook:
Video:
Een weekendje Dusseldorf met Marley Baron, Tycho Henskes en Tristan Koelewijn
V
ideo: Tim Bijsterveld for Titus Torna

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL