HERM GOLBACH VERTELT OVER DE GROTE VERBOUWING VAN BURNSIDE SKATEPARK 2.0

Wie Burnside volgt op social media heeft vast en zeker gezien dat het park op het moment dicht is vanwege een grote verbouwing aan het park. Tijdens ons interview met eigenaar van Burnside, Herm Golbach vertelde hij al kort over zijn plannen van Burnside 2.0, díe plannen lijken nu werkelijkheid te worden. Het complete dak wordt vernieuwd, het skatepark wordt groter en de winkel en het horeca gedeelte krijgen een flinke upgrade. Wij zochten Herm op om het fijne achter de plannen van Burnside 2.0 te komen! 

Het dak is eraf hier, wat gaat er allemaal gebeuren bij bij Burnside?
Ja, we hebben een paar weken geleden het John Coffey concert gehad hier in Burnside, dat was fenomenaal. Twee weken later zijn we begonnen met het eraf halen van alle golfplaten. Dit omdat het hier te warm is in de zomer, en te koud in de winter. Kort geleden hebben we het pand gekocht en hebben we besloten het helemaal te gaan vernieuwen. Er is 3500m2 dak afgehaald en dit wordt helemaal vernieuwd. Geïsoleerd, goede waterafvoer, dus nooit meer wateroverlast in het park. Heerlijk koel in de zomer, niet te koud in de winter, we zijn dus eindelijk begonnen met Burnside 2.0.

Burnside-2-skateparkHet nieuwe dak met lichtstroken zorgt voor meer daglicht in het skatepark

Je hebt ons eerder al eens iets verteld over Burnside 2.0, waar wat kunnen we verwachten?
Nou, eerst heb ik het erover gehad om hier misschien zelfs weg te gaan, dat was ook bijna gebeurd, maar uiteindelijk ben ik er met de woningbouw coöperatie waarbij ik huurde uitgekomen dat we het konden kopen. Om een lang verhaal kort te maken hebben we het pand gekocht. We kunnen nu dus echt beginnen met Burnside 2.0. Dat betekent een ander skatepark. We gaan de muur aan de rechterkant van het park (aan het lange stuk van het park) opschuiven naar de buitenkant. Het park wordt dus iets korter, maar krijgt er aan de zijkant een stuk bij. We gaan er een buitenruimte bij maken aan de achterkant, met een soort zuipkeet, zoals je misschien wel kent van bij Pier 15. Een terras aan het water, een betere plek voor ouders om te zitten, met betere horeca, een betere plek om les te zitten, én een ruimere winkel!

Burnside-2-Extra-ParkHet gedeelte dat wordt toegevoegd aan het skatepark

Wat gaat er veranderen aan de winkel?
Het assortiment blijft hetzelfde natuurlijk, maar we zaten best wel beperkt in opslag ruimte waardoor we vaak ver moesten lopen enzo. We willen wat meer lucht en een wat werkbaardere winkel. Er zal op zich niet heel veel veranderen voor de klanten. De meest zichtbare dingen zijn bijvoorbeeld de bar die we gaan verplaatsen. En misschien gaan we over een jaar a anderhalf jaar het hele plafond eruit halen. Dan kijk je dus rechtstreeks naar het plafond.

Bij deze verbouwing gaat het dus vooral om het dak, wanneer kunnen we een nieuw park verwachten?
Het nieuwe skatepark duurt nog wel een jaartje.. We gaan volgende week beginnen met de elektriciteit, en we willen eind juni wel weer echt open met het skatepark. Het vergroten van het park gaat nog wel een jaartje duren, het geld is nu even op. Dus voor nu is de grote verandering het dak.

Burnside-2-NielsNiels Naber, de drijvende kracht achter de verbouwing druk aan het werk…

Oke, duidelijk! Komt er ook verwarming in het park deze winter?
Dat is niet nodig denk ik. Het wordt zo hartverwarmend mooi dat dat waarschijnlijk helemaal niet nodig is. Met de winters van de afgelopen jaren is het denk ik helemaal niet nodig, maar het zou zeker kunnen moest het nodig zijn…

Bekijk ook:
Interview: Herm Golbach viert 25 jaar Burnside

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL