Home NieuwsSkateparken PARK: REAL-X SKATEPARK APELDOORN

PARK: REAL-X SKATEPARK APELDOORN

by Mathijs Tromp

Real-X Skatepark:
Op dit moment is Real-X het nieuwste skatepark in Nederland. In januari 2015 werd het park geopend. Het wordt door de meeste bezoekers heel goed ontvangen. Na op 3 eerdere locaties te hebben gezeten moet dit dan toch echt de definitieve plek voor het skatepark zijn. Een ruim skatepark met vele mogelijkheden, een shop en zoals altijd bij Real-X een uitgebreide bar met eten en drinken. Daarnaast biedt ook de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van een muziek studio, zeefdrukkerij en nog veel meer.

Het skatepark:
Zodra je het park binnenloopt zie je gelijk dat het park voor iedereen wel iets te bieden heeft. Voor de beginners is er een stuk met lage obstakels en veel flatruimte, voor de transition skaters staat er een mooie bowl en in het linkerstuk van het park bevindt zich de street course. Een goede hip, veel verschillende rails, ledges en quarters, eigenlijk kun je er alles wel vinden in Real-X. In het park is gebruik gemaakt van hout in combinatie met betonnen stenen en graniet om de street elementen er goed in te houden. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen zich hier prima kan vermaken.

Horeca en faciliteiten:
Zoals we bij de eerder parken van Real-X al gewend waren, is hier veel ruimte voor randactiviteiten. Zo is er een game room, een podium, een muziek studio en een zeefdrukkerij. Op de woensdagmiddag kun je er zelfs terecht voor Real-X’ beroemde Pokémon wedstrijden. Heb je honger of dorst? Dan kun je terecht bij de uitgebreide bar in het skatepark.

RealX-Skatepark-Apeldoorn-panorama


Shop:

Real-X is naast het skatepark tevens de enige echte skateshop in Apeldoorn. Door de hoge kosten van de verhuizing is de shop nog niet zo groot als wat je misschien gewend was van de vorige locaties, maar de shop zal langzaam aan in assortiment groeien. Ben je opzoek naar een nieuwe setup, onderdelen of schoenen? Real-X heeft genoeg keuze.

Evenementen in Real-X Skatepark:
Er zijn regelmatig events in het skatepark. Tot nu toe is alleen de Real-X Open contest gehouden, maar we verwachten dat de bekende wedstrijden die het park in het verleden gehouden heeft zeker weer terug zullen komen. Hou voor events vooral onze evenementen agenda in de gaten!

real-x shop

real-x kantine

Skateboardlessen:
Als er een skatepark in Nederland veel lessen geeft dan is Real-X het wel. Bijna dagelijks worden er lessen gegeven. Met name doordeweeks en overdag. Dus wil je de lessen ontwijken? Ga dan vooral in de avonden naar het skatepark!

Kosten Skateboard lessen:
Groepslessen:
Dinsdagmiddag: 16:00 – 18:00
Kosten: €7,50 per les
10 lessen: €67,50

Privéles:
Kosten: €25 per uur.
5 lessen: €100
Neem contact op het met skatepark als je hier belangstelling voor hebt.

Justin-Wagener-Front-Blunt

Info Real-X Skatepark:
Adres: Vlijtseweg 148, 7117 AK, Apeldoorn (gebouw 54)
Email: info@real-x.org
Telefoon: +31 6 10 83 46 25

Bereikbaarheid:
Met de auto:
Vanaf Amersfoort of Deventer (A1)
ga bij knooppunt Beekbergen richting Zwolle of Arnhem (A50)
(verder) vanaf Zwolle of Arnhem (A50) neem afslag 25, Apeldoorn Noord
en volg de Oost Veluweweg – Kanaal Noord, neem de 2e stoplichten rechtsaf, gelijk daarna ga je bij de 1e stoplichten linksaf de Vlijtseweg op. Voorbij bakkerij Fuite aan je linkerhand, ga je linksaf het terrein op.
Volg verder de bewegwijzering op het Vlijtsepark (Zwitsalterrein).

Met de bus:
Bus 11 stopt op de Vlijtseweg maar rijdt (nog) niet in het weekend. Bus 10 komt er wel in het weekend in de buurt (5-10 min. lopen).

Openingstijden en prijzen:
Maandag:
Gesloten
Dinsdag:
20:00 – 22:00 (entree €2,50 / meisjes gratis)
Woensdag:
13:00 – 18:00 (entree €5)
Donderdag:
13:00 – 18:00 (entree €5)
Vrijdag:
13:00 – 18:00 / 20:00 – 22:00 (entree €5 / €2,50)
Zaterdag:
13:00 – 22:00 (na 19:00 €2,50 entree)

Website:
www.Real-X.org

Meer Skatepark Review:
Foto’s & Video: Skatepark Review – Skatepark TweePuntNul Bovenkarspel
Foto’s & Video: Skatepark Review: Sweatshop Skatepark Den Haag
Foto’s & Video: Skatepark Review: Skatepark De Fabriek Enschede
Foto’s & Video: Skatepark Review: Burnside Skatepark Deventer 

Postcode / Adres
Straal:
Categorie:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More