ER-ROL BOUWT SKATEPARK IN GARAGEBOX

Errol Newby, eigenaar van Er-Rol Skateshop bouwde onlangs een klein skatepark in een garagebox ergens bij Leeuwarden. Na werktijd wou hij overdekt ergens kunnen skaten. In de buurt van Leeuwarden was niks, dus bouwde hij zelf een in Stiens. De jongens van Er-Rol hebben al lekker skatete en maakten een edit. Bekijk hier de video en lees meer over het park. 

Waarom heb je het park gebouwd?
Ik wou iets overdekt hebben voor in de winter. Na het werk kan ik dan skaten met het team, met anderen. Ik ga er ook skateles geven.

Het park staat in een garagebox in Stiens. Waar ligt dat precies?
Het is ongeveer op 10 minuten afstand van Leeuwarden met de auto.

errol-newby-skatepark-stiens
Errol Newby / foto: Jappy Toering

Waarom heb je het park op die locatie gebouwd en niet bijvoorbeeld in Leeuwarden zelf?
Dat is vanwege de huur van de loods. De loods heb ik gebouwd om dat er hier in de buurt op dit moment niks overdekt is. Het dichtstbijzijnde is Groningen. Het is gewoon wel leuk om iets in de buurt te hebben. Het is eigenlijk meer een experiment om te kijken of mensen dan wel of niet hier op ingaan straks. We willen skatelessen gaan geven.

Het Colosseum is nu in verbouwing. Denk je dat er minder bezoek komt wanneer het Colosseum weer open gaat?
Ik zie het niet dat wel elkaar in de weg gaan staan en als concurrentie voor het Colosseum. Ik denk dat gasten die vroeger veel naar het Colosseum gingen, straks ook weer naar het Colosseum zullen gaan. Zij hebben ook veel meer aan te bieden. Zo hebben we bijvoorbeeld geen street parcourse. We hebben gewoon een miniramp. Het is een experiment en we gaan kijken wat we uit deze garagebox kunnen halen.

Het park is nu open. Is het ook open voor het grote publiek?
Nee, niet echt. Mensen kunnen wel een afspraak maken bij mij in de winkel, want er kunnen maar 10 á 12 man maximaal in het park. Anders wordt het gewoon te druk. Op afgesproken tijden kunnen mensen daar skaten.

Wat is de entree?
Wij vragen €2,-

Wil je een kijkje nemen of zelf skaten in het skatepark. Maak een afspraak en kom even langs Er-Rol Skateshop: Voorstreek 49, 8911 JJ te Leeuwarden.

Meer uit het Noorden:
Wallpaper: Peter Buikema Frontside Smith In Groningen
Wallpaper: Robian Fifield Frontside Grind In Groningen
Sequence: Wessel Oelen Wallie Crooked In Groningen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL