MONEY TALKS MET DOUWE MACARE

Douwe Macare zien we regelmatig op filmpjes van het internet en TV-programma’s als ‘Ik wed dat ik het kan’ en ‘Join the Beat’. Wij vroegen ons af hoe het komt dat hij altijd voor dat soort dingen gevraagd wordt; én of hij ondertussen al rijk geworden is van zijn leven als superster. Lees het verhaal over Douwe’s dagelijkse leven en waar hij zich op het moment allemaal mee bezig houdt. 

Naam op paspoort: Douwe Macare
Geboortedatum: 8 maart, 1992
Geboorteplaats: Zutphen
Woonplaats: Arnhem
Sponsors: Burnside, Dekline, Dickies, Fabric Skateboards, Thunder en Spitfire

Check ook de Minute Man met Douwe Macare

Hey Douwe, nog steeds full time aan het skaten?
Ja, nog steeds! En ik edit video’s tegenwoordig. Ik ben bezig met een video van de Rambo Crew, een partyvideo. Het is alleen maar iPhone footage wat ik zelf heb gefilmd. De video is eenmalig te zien op de première. Daarna is het nooit meer te zien en word alles weggegooid. De première is op 19 september trouwens.. Op dezelfde dag gaat ook de video van Huub Slinger ‘Flick’ in première. En nog een kleine GoPro video van Matthijs Tuenter uit Arnhem.

Dit jaar ben je regelmatig te vinden bij wedstrijden in Frankrijk. Waarom skate je de wedstrijden daar?
Ik heb veel vrienden in Frankrijk die skaten. Daar komt het door. Daarnaast ken ik ook de organisatie van Fise. Zo heten de wedstrijden die ze organiseren. Ze nodigen mij daar steeds voor uit. De omstandigheden om er heen te gaan zijn gewoon perfect.

Hoeveel geld heb je daar bij elkaar gewonnen?
Dat heb ik niet precies geteld. Op de grootste Fise wedstrijd waar ik ben geweest, won ik €2000. Toen ik dat gewonnen had, vroegen ze mijn gegevens en zo ben ik in contact gebleven. Zij nodigen me vaak uit voor de wedstrijden.

Leef je op het moment van skateboarden?
Ja, en mijn chick ondersteunt me.. Ik verdien met prijzengeld, geld van sponsors en opdrachten. Laatst had ik bijvoorbeeld een opdarcht van Sportlife. Daarnaast heb ik weinig vaste lasten.

Wat zijn de drie meest impulsieve dingen wat je ooit met prijzengeld gedaan hebt?
Toen ik de Osiris Experience gewonnen had, ging ik met Jelle Maatman en Ewoud Breukink naar McDonalds. Ik kocht 60 McNuggets waarmee we een foodfight hielden. Daarna ben ik met een paar vrienden naar het casino gegaan. Allemaal had ik ze wat geld gegeven. We hadden afgesproken dat we de winst zouden delen. Binnen 30 minuten hadden we €400 gewonnen. Toen zijn we gestopt en met z’n allen uit eten geweest van dat geld. Het meest nutteloze wat ik gedaan heb was in België. Iets met slagroombussen.. Te nutteloos om uit te leggen..

Wat zijn de meest nuttige dingen die je ooit met prijzengeld gedaan hebt?
Ik heb een keer een laptop gekocht en ik reis veel met prijzengeld. Daar heb je wel heel veel aan denk ik.

Wat gaat er door je heen als je een paar duizend euro prijzengeld in je handen geduwd krijgt?
Ah chill! Weer een maandje veilig. Je hebt niet gelijk door hoeveel geld het is. Je wil er dan zo lang mogelijk mee doen, maar uiteindelijk is het op voordat je het door hebt.. 

Douwe-Macare-Fakie-Flip-smallDouwe Macare – fakie kickflip

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL