JEROEN SARS, SHOPEIGENAAR EN POOLBOER IN HART EN NIEREN

Zijn jullie eigenlijk ook online bezig met de winkel?
Ja, we hebben een webshop; maar de echte winkel is voor ons gewoon het belangrijkste. De webshop is meer een verlengstuk. Een service zodat mensen niet perse naar de winkel hoeven te komen. De winkel is de plek met veel hardware, waar je uitleg kan krijgen over skateboarden en welk board voor jou het fijnste zal zijn. Dat advies staat bij ons hoog in het vaandel.

Dus jullie zijn niet bang voor de grote internet concurrentie?
Dat is moeilijk te zeggen. Ik hoop dat het niet zo hoeft te zijn. Ook merk ik dat mensen het fijn vinden om geholpen te kunnen worden door iemand die verstand heeft van skateboarden. Volgens mij heb je dat bij een online winkel niet. En ik vraag me ook af of mensen die een webshop runnen wel echt skaters zijn en wat hun doelstelling is om die winkel te runnen. Ja, je wil er van kunnen leven en ik begrijp ook wel dat er geld verdiend moet worden, maar bij mij is het bijvoorbeeld voortgekomen uit passie voor skateboarden en bij veel webshops twijfel ik daar wel aan.

Hoe komt het dat iedereen in het zuiden zo goed transition kan skaten?
Dat komt denk ik wel door het skatepark. Vroeger skatete ik zelf ook wel heel veel street, maar toen het skatepark er kwam ben ik zelf gewoon meer transition gaan skaten. En wat bij mij ook wel meetelt is dat ik ook wat ouder wordt. Als je lang mee wil gaan, wil je geen trappen meer springen op gegeven moment. Voor mij is het dus ook een veel toegankelijkere manier om veel te kunnen skaten wanneer je wat ouder bent.

Even heel iets anders.. We zagen je jarenlang met blikjes cola rondrijden, maar sinds kort zijn dat ineens blikjes bier geworden?
Haha, midlifecrisis hè! Nee, ik heb eigenlijk sinds mijn dertigste nooit alcohol gedronken. Daarna dronk ik af en toe een whisky cola thuis op de bank. Nu drink ik af en toe een biertje tijdens het skaten. Dat vind ik wel relaxed. Je word er gewoon een klein beetje losser van.

Als jij één ding mee mag geven aan de ‘nieuwe kids’, wat zou dat dan zijn?
Ik vind het toch wel belangrijk voor de hele skateboardcultuur om je eigenlijk lokale skateshop te supporten en op die manier de passie van het skateboarden te behouden. En verdiep je een beetje in het verleden van skateboarden.. Leer een beetje waar het allemaal vandaan komt. Dat is denk ik wel belangrijk. Kijk naar het verleden en naar de toekomst. Skaten blijft! Hoe erg de industrie ook zal veranderen, het skaten zelf zou niet heel erg veranderen. Dus probeer de cultuur te bewaren.

Jeroen-Sars-Tailblock
Jeroen Sars – tailblock / Foto: Mathijs Tromp

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL