JEROEN SARS, SHOPEIGENAAR EN POOLBOER IN HART EN NIEREN

Wat is je beste herinnering als je terug kijkt op je skateboard carrière?
De trip naar LA en San Francisco.. Maar nu ga ik bijna iedere zomer naar Malmö en Kopenhagen. Dat probeer ik dan een beetje de combineren met m’n familie. We staan daar op een camping en dan ga ik lekker skaten met m’n kinderen. Dat vind ik ook gewoon supervet om te doen. Ik geniet er zeker evenveel van als van zo’n trip naar Amerika.

We hoorden dat jij heel erg vast houdt aan bepaalde Amerikaanse merken. Hoe zit dat precies?
Wat wij in de winkel veel verkopen; en ik weet niet of dat in de rest van Nederland ook zo is, is Deluxe (Anti Hero, Real, Krooked, Spitfire, Thunder en Venture). Dat zijn inderdaad wel echt Amerikaanse merken. Maar het zijn voor mij wel merken met heel veel passie voor skateboarden. Wat mij betreft hebben ze vette rijders en een hart voor skateboarden. Ik heb niks tegen de Europese merken, waar overigens niets mis mee is. Maar ik heb de merken van Deluxe gewoon altijd het vetste gevonden. Dus dat verkoop ik het meeste.

We zien je zoons regelmatig rond rijden in het skatepark. Hebben ze je talent overgenomen?
Ze hebben talent om plezier te hebben! Dat vind ik veel belangrijker. Ik ben er niet zo van dat ik hun push dat ze bepaalde dingen moeten proberen. Wel probeer ik ze te stimuleren, maar ze zijn gewoon meer van een beetje door het park rond cruisen en niet zo zeer van de tricks of zo. Cruisen vinden ze gewoon leuk om te doen.

We zien nu een nieuwe generatie skateboarders opgroeien in Nederland. Op wie moeten we letten in Eindhoven?
Ja dat is een beetje moeilijk te zeggen.. Sowieso Daan van der Linden natuurlijk, maar die is natuurlijk niet meer echt nieuw en al heel goed bezig. Maar voor mij is hij één van de vetste skaters van de laatste tijd. Op alle terreinen kan hij goed skaten. Veel mensen zien hem alleen maar transition skaten, maar mannies, curbs, rails, alles pakt hij aan. Dus Daan is wel de belangrijkste denk ik. Er zijn wel veel kids hier in Eindhoven die lekker bezig zijn, maar zeker wel van een aantal niveaus lager.

Wat denk je dat jij over tien jaar doet?
Ik hoop nog steeds hetzelfde wat hij nu doet. Tegen die tijd hoop ik ook nog steeds te kunnen skaten. Skaten met m’n kids en skaten met vrienden.. Maar het is moeilijk te voorspellen. Ik hoop dat ik de winkel dan nog heb. Dat is wel m’n passie.

Jeroen-Sars-Caveman-Board
Jeroen Sars – caveman boardslide / Foto: Mathijs Tromp

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL