WILLEM VAN DIJK VAN DIY NAAR HET VU ZIEKENHUIS

Maar even heel wat anders, jij bent verpleger…
Ja nog niet. Ik loop stage in het VU op de afdeling cardiologie. En dat is best heavy soms. Veel avonddiensten draaien en in het weekend ook werken.

Je werkt dus met zieke mensen. Is dat mentaal niet heel erg zwaar?
Ja soms wel. Op de afdeling cardiologie liggen allemaal mensen met hartproblemen en ja, je hebt maar één hart. Als mensen een gebroken been hebben, of problemen met een nier, dat is nog allemaal te overzien. Maar zodra je problemen hebt met je hart, dan wordt het heel erg eng voor die mensen. Je moet dan heel realistisch zijn naar die mensen, maar ook de goede moed erin houden. Veel mensen zijn natuurlijk bang voor een operatie aan het hart en dan moet je niet gaan zeggen dat het zeker allemaal goed gaat komen.

Kom je wel eens thuis dat je denkt, wow dat was echt heftige shit vandaag?
Ik kan gelukkig goed onderscheid maken tussen daar zijn en thuis zijn. Ik ben daar heel iemand anders dan als ik thuis ben. Het is gewoon heel zuur om hele jonge mensen te zien die op het randje van de dood balanceren. Of mensen die al maanden op de afdeling liggen of dat een operatie niet aanslaat. Je ziet mensen echt door het oog van de naald kruipen.

Dus het skateboarden is een goede uitlaatklep voor je?
Ja skateboarden is altijd een goede uitlaatklep voor mij. Het is ook echt vaak dat ik door skateboarden wel eens vergeet om te eten of te drinken omdat ik me er helemaal kwijt in kan raken. Ben je een hele dag aan het skaten en dan kom je erachter dat je nog helemaal niets hebt gedronken.

Als alles mogelijk was, waar en met wie zou je dan willen skaten?
Ik vind het zelf vet om ergens voor lange tijd te zitten om zo ook echt met de lokale scene een connectie te maken in plaats van alleen maar de spots te skaten. Ik zou echt graag voor langere tijd naar New York gaan om daar te skaten met de homies en mensen die mij blijven pushen. Tegenwoordig zie je veel footage in Azie, van die grote chinese plaza’s zonder echte sfeer. dat lijkt me minder sick dan de Eastcoast van de US. Ik heb eastcoast videos altijd super sick gevonden en New York is de meeste stadse stad die ik ken, lijkt me het sickst om daar te wonen.

Nog shout outs?
Big thanks aan iedereen die me heeft geholpen. Jeroen en Roos van 100% Skateshop, Piet Parra die me in het verleden heeft geholpen en natuurlijk Peter en Ric van Pop Trading Company.

WillemBs180Manualsw180Bs 180 switch manual 180 op een omgekeerde wheeliepad – Foto: Rob Rouleaux

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL