Home Foto'sInterview WIJ TROKKEN BART BUIKMAN HET PARK UIT!

WIJ TROKKEN BART BUIKMAN HET PARK UIT!

by Mathijs Tromp

Afgelopen jaar hebben we je veel wedstrijden zien winnen, gaan we je dit jaar ook weer overal tegenkomen?
Ja, ik wil zeker weer wedstrijden gaan rijden. Alleen zul je me niet bij elke wedstrijd zien, ik wil dit jaar alleen de wat grotere wedstrijden skaten. Zo kan ik me ook een beetje optrekken aan dat niveau en kan ik zien wat ik allemaal nog moet leren. Ik wil sowieso mee doen aan het  NK en de Antwerp Skate Contest. Verder zie ik wel wat er allemaal komt.. Oh ja, de Vans Shop Riot natuurlijk.

Je hebt een Shopsponsor, wat is de deal daar dan?
Ik heb een budget en daar mag ik dan elke maand wat voor halen in de shop. De ene keer haal ik een petje en dan weer Shoe-Goo.

Shoe-Goo? Je hebt toch een schoenen-sponsor?
Ik krijg schoenen van Circa, maar elke keer dat ik weer schoenen krijg kost dat geld voor Jeroen (Solid). Ik vind het chiller om langer met schoenen te doen, dus ik gebruik Shoe-Goo. Omdat ik een schoenen-sponsor heb, wil het niet zeggen dat ik dan ineens meer schoenen nodig heb.

We zien je vaak in skateparken, skate je ook veel op straat?
Ja! Als het weer mee zit dan wil ik graag op straat skaten.

Met wie ga je meestal skaten?
Met Pjotr Meerding, Teun Janssen en Pascal Moelaert.

Je hebt altijd een tas vol met chips bij je als je gaat skaten. Hoeveel chips eet je per dag?
Hahaha, weet ik niet.. (Tas wordt open gemaakt en er komt een zak kroepoek tevoorschijn) het valt wel mee. Elke keer als ik jou tegenkom heb ik toevallig een zak chips bij me.

Whatsup met Freedom? Wat is Freedom en waar zijn jullie mee bezig?
Freedom is een video van Pjotr Meerding, hij is er mee begonnen. Het is alleen maar street footage en we willen gewoon hard skaten. Maar de laatste tijd is het weer niet altijd goed en we hebben ook niet meer tegelijk vakantie, dus dat is een beetje irritant.

Dus wanneer kunnen we iets verwachten?
Dat weet ik niet! Dat kan je beter aan Pjotr vragen. Ik vind het sowieso niet echt chill om een bepaalde deadline te hebben wanneer het klaar moet zijn. Maar volgens mij is de bedoeling dat de film eind 2014 af is.

BartBuikmanVarialHeel02Bart Buikman – Varial Heelflip / Foto: Rob Rouleaux

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More