IGOR SJERPS OPENT HARD BITTEN SKATESHOP IN ALMERE

Dus jullie kopen met ‘The Others’ eigenlijk niets in voor de shop?
Nee, we delen dus het risico met het merk dat er ligt, maar we delen de winst ook met de merken zelf. Dus wanneer het hier ligt en het verkoopt dan maken ze meer winst dan dat wij het zouden inkopen. We kijken dus niet naar de inkoopprijzen. Wij krijgen een bepaald percentage over de verkoopprijs.

Na die vier jaar, dan moeten de investeringen terug verdiend zijn. Blijft het daarna een shop-in-shop concept of gaan jullie dan wel inkopen?
Het zal waarschijnlijk een mix worden. Want voor sommige merken of agentschappen is het moeilijk om een shop-in-shop concept te doen, dus mogelijk zullen we dan ook meer gaan inkopen. We geloven hier wel echt in, juist omdat je meer zal samenwerken met de merken.
We hebben natuurlijk ook het bar gedeelte hier in de shop. We gaan bijvoorbeeld ook met ze samenwerken tijdens evenementen, tijdens optreden met een punk bandjes of bijvoorbeeld een kunstenaar.

Denk je dat projecten als dit de toekomst zal zijn van de moderne skateshops?
Alles voor de skateshop koop ik sowieso in. Maar ik denk dat de kleine skateshops steeds meer zullen verdwijnen. Ik denk dat het steeds meer richting streetwear zal gaan, want met alleen skaters red je het niet. De meeste skaters hebben weinig geld. Maar je ziet het al wel veel veranderen met de shops die er nu zijn. Ik denk niet dat alle skateshops in de toekomst perse samen hoeven te werken met andere winkels zoals dit. Maar er gaat wel veel veranderen denk ik.

Zijn jullie ook te online te vinden met een webshop?
We gaan uiteindelijk wel online. Maar in het begin richten we ons wel echt op de fysieke winkel. Daarna willen we heel selectief online gaan met bepaalde producten.

Hard-Bitten-BrixtonDe Brixton shop-in-shop // Foto: Mathijs Tromp

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

LATEST POSTS

11mayAll DayRed Bull Skate Event

26mayAll DayCarve & Coffee at Griftpark

29junAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – Belgium

06julAll DayBlue Tomato Best Foot Forward – NL

13julAll DayVery Special Flatspot Event

27julAll DayMonster Euro Tour – NL